Atractii turistice

Un prieten bun din copilarie avea o vorba : ‘daca bei apa din Savarsin , nu-l mai parasesti’.

Si eu il pot contrazice, fiind plecat de mai multi ani din satul natal , cu toate ca o parte din mine locuieste inca acolo.

De ce il recomand si altora ? Care sunt locurile magice , pline de istorie sau mister , peisajele de poveste , traditiile unicat in lume ? Cum ajungi sa le vezi pe toate , si totusi sa nu fii locuitor al acestui sat ?

E simplu :  ‘cauta si vei gasi’ , dar mai intai ‘intreaba si ti se va raspunde’ !

Ai asociat acest sat cu Castelul Regal  ?- foarte bine , excelenta asociere , reclama garantata.

Insa multi prieteni care l-au vazut , pe buna dreptate l-au catalogat : ‘Conacul din Savarsin’.Iata si cateva poze  , preluate de pe blogul Principeului Radu Duda viziteaza-l aici:

Important ca face parte din circuitul turistic national , si daca altii isi asociaza localitatate natala cu cel putin 3 lucruri pentru a o putea identifica , eu am un avantaj prezentandu-l simplu : ‘Satul Regelui Mihai’.

Legat de domeniul regal , neaparat trebuie sa vizitezi :

  • parcul castelului , si lacul din partea nord-estica
  • fosta vie regala , livada actuala de meri , situata in dealul cimitirului , drumul de piatra care te duce pana la livada , dateaza din timpul regalitatii(construit in anii 40)
  • soseaua din beton de la Castel la Gara CFR construita deasemenea in anii 40.
  • bazinele de apa din varful Cetatuii , dealul din mijlocul satului , bazine care aprovizionau cu apa in anii 40 atat Castelul cat si spitalul din localitate.
  • fostul aeroportul regal din Varadia , localitate aflata la 7 km distanta de Savarsin pe directia Arad.

Lasă un comentariu